Vyno rūgštis – kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje ir etilo alkoholyje.
Nepainioti vyno rūgšties (Tartaric Acid) su vyno akmeniu (Cream of Tartar), kadangi vyno akmuo yra išgaunamas neutralizuojant vyno rūgštį.
Vyno rūgštis yra natūrali rūgštis, plačiai naudojama maisto pramonėje, įskaitant ir konditeriją. Stabilizuoja išplaktus kiaušinių baltymus ir suteikia jiems blizgesio, neleidžia cukraus sirupams ar glajams kristalizuotis, todėl jos dėka išgaunama vientisa gaminio struktūra. Yra puikus natūralus konservantas. Kartu su soda gali būti naudojama kaip kildinimo medžiaga.
Sudedamosios dalys: vyno rūgštis: E334.
Rekomenduojama dozė: max 30 mg / 1 kg kūno masės.
Šis produktas yra sertifikuotas „Halal“.
Grynasis kiekis: 100 g
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje, sausoje vietoje (12-22°C).
Gamintojas: FunCakes (Nyderlandų Karalystė)
Kilmės šalis: ES