Jei pastebėjote, yra labai daug įvairių cake-popsų receptų, kur nereikia nieko kepti, todėl galite labai greitai ir paprastai sukurti skanių desertų. Štai vienas toks receptas
Šiems šokoladiniams cake-popsams reikės:
- 1 šokoladinio pyrago biskvito (apie 1-1,5 kg) - galite išsikepti patys arba įsigyti jau iškeptą.
- 400g šokoladinio riešutų sviesto (pvz. Nutella®)
Šokoladinio biskvito ir riešutų santykį reguliuokite pagal skonį.
Dekoravimui reikės:
- Balto ar paprasto šokolado
- Spalvoto šokolado arba saldainukų tirpinimui
- Spalvoto cukraus
- Trupintų riešutų
- Cukrinių pabarstukų
- Maistinių purškiamų dažų
Gaminimas
- Sutrupinkite šokoladinį pyragą į smulkius gabalėlius ir sumaišykite viską su riešutų sviestu. Gautą masę įdėkite į šaldytuvą ir palikite 20 minučių.
- Iš gautos šokoladinės masės susukite norimo dydžio rutuliukus. Susišlapinkite rankas, kad masė nekibtų prie pirštų. Rutuliukus sudėkite ant kepimo skardos ir įdėkite į šaldiklį 30 minučių.
- Ištirpinkite šokoladą ar specialius saldainiukus garų vonelėje arba mikrobanginėje, kuriuos naudosite cake-popsų glazūrai. Leiskite įkaitusiai glazūrai šiek tiek atvėsti.
- Išimkite rutuliukus iš šaldiklio ir su cake-popsų pagaliukų ar kitu panašiu įrankiu padarykite skylutę, į kurią vėliau įdėsite pagaliuką.
- Įmerkite cake-popso pagaliuką į ištirpintą šokoladinę glazūrą ir tada įkiškite pagaliuką į patį cake-popsą. Tokiu būdu susmaigstykite pagaliukus visiems cake-popsams ir tada visus cake-popsus sudėkite į šaldiklį 20 minučių.
- Prikibus pagaliukams prie cake-popsų, pačius cake-popsus įmerkite į glazūrą, kad tolygiai apsidengtų šokoladu. Tada cake-popsus sudėkite ant kepimo popieriaus ar įsmeikite į putplastį ar specialų stovą ir leiskite glazūrai sukietėti.
- Dabar beliko cake-popsus padekoruoti pabarstukais, spalvotu cukrumi ar riešutais. Galima nelaukti, kol glazūra sustings, o truputi jai apdžiuvus, kai jau nebelaša, įmerkite į pabarstukus, smulkintus riešutus ar spalvotą cukrų. Taip pat galite cake-popsus nupurkšti maistiniais dažais.
- O dabar leiskite cake-popsams “pailsėti” kol visiškai sukietės glazūra ir skanaus!
Eksperimentuokite ir bandykite - o tai ir yra smagiausia ruošiant desertus.