Agaras (Agar-Agar) - maistinis priedas panašus į želatiną, gaunamas iš kelių rūšių jūros dumblių.
Natūralus augalinis tirštiklis (želatinos pakaitalas) iš jūros dumblių. Naudojamas konditerijoje įvairių želė, drebučių, zefyro ir ledų gamybai.
Sudedamosios dalys: Agaro milteliai: E406.
Stiprumas: 900g/cm2
Grynasis kiekis: 50 g
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje, sausoje vietoje (12-22°C).
1443 kJ/340 kcal., riebalai - 2,1 g, iš kurių sočiųjų riebalų rūgščių - 0,5 g, angliavandeniai - 36 g, iš kurių cukrų - 36 g, skaidulinės medžiagos - 2,2 g, baltymai - 43 g, druska - 0,9 g.
Kilmės šalis: Kinija