Paruošta naudoti cukraus masė, skirta tortų dengimui. Yra itin elastinga ir atspari plyšimui: lengvai pasiekiamas profesionalus rezultatas net ir esant labai plonam sluoksniui (masę galima iškočioti net iki 1 mm). Idealiai tinka naudoti drėgnomis sąlygomis (laikant padengtą tortą šaldytuve).
Kadangi šios masės sudėtyje yra kakavos sviesto, jos dažymui turi būti naudojami riebaluose tirpūs dažikliai.
Prieš naudojimą masę rekomenduojama išminkyti rankomis mažiausiai dvi minutes, kad ji taptų elastinga ir tinkama tolimesniam darbui. Jei to nepakanka, masę galima trumpai (kelias sekundes) pakaitinti mikrobangų krosnelėje.
24-26 cm skersmens torto apdengimui rekomenduojama turėti apie 750 g cukrinės masės.
Sudedamosios dalys: cukrus, gliukozės sirupas, kakavos sviestas, stabilizatorius: glicerolis; daug oleino turintis saulėgrąžų aliejus, kukurūzų krakmolas, tirštiklis: karboksimetilceliuliozė; kvapioji medžiaga, konservantas: kalio sorbatas; rūgštis: citrinų rūgštis.
Gali turėti riešutų, sojos, pieno, kiaušinių pėdsakų.
Alergiją ir netoleravimą sukeliančios medžiagos išryškintos.
Grynasis kiekis: 250 g.
Laikyti tamsioje, sausoje vietoje. Geriausia 15 – 20 °C temperatūroje.
Gamintojas: Saracino
Kilmės šalis: Italija
Maistingumo deklaracija
Energinė vertė ir maistinių medžiagų kiekis 100 g produkto.
energetinė vertė | 1660 kJ 396 kcal |
riebalai | 6,7 g |
iš kurių: | |
- sočiųjų riebalų rūgščių | 2,7 g |
angliavandeniai | 85 g |
iš kurių: | |
-cukrus | 79 g |
baltymai | 0 g |
druska | 0,07 g |