Augalinė želatina - alternatyva gyvulinės kilmės želatinai, naudojama vegetariškoje ir veganiškoje virtuvėje.
Ši PME augalinė želatina - beskoniai balti milteliai, kurie yra pagrindinis ingredientas gaminant įvairius saldžius ir pikantiškus patiekalus, įskaitant suflė, sūrio pyragus, terinus, pyragus ir kt. Tinka ir želė gamybai, tačiau tradicinius receptus teks atitinkamai pakoreguoti.
Želė receptas: 5 g želatinos ištirpinkite 75 ml šalto vandens ir palikite pastovėti maždaug 10 minučių. Ištirpintą želatiną supilkite į 450 ml verdančio vandens. Visą laiką maišykite. Želė pradės stingti po 5 - 10 minučių.
Sudedamosios dalys: tirštiklis: E407n (karageninas), rūgštingumą reguliuojanti medžiaga: E331 (natrio citratas), druska, lipnumą reguliuojanti medžiaga E508 (kalio chloridas), dekstrozė.
Grynasis kiekis: 20 g
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje, sausoje vietoje.
Gamintojas: PME
Kilmės šalis: Didžioji Britanija