Vyno akmuo (kalio tartratas) – kristalinė medžiaga, gerai tirpstanti vandenyje bet netirpi etilo alkoholyje ar riebalinėje terpėje.
Nepainioti vyno akmens (Cream of Tartar) su vyno rūgštimi (Tartaric Acid), kadangi vyno akmuo yra išgaunamas neutralizuojant vyno rūgštį.
Už šią prekę premijos taškai neskiriami.
Vyno akmuo yra plačiai naudojamas maisto pramonėje, įskaitant ir konditeriją. Stabilizuoja kiaušinių baltymus bei padidina jų toleranciją šilumai ir tūrį, todėl puikiai tinka bėzė ir merengų gamybai. Neleidžia cukraus sirupams ar glajams kristalizuotis, todėl jo dėka išgaunama vientisa gaminio struktūra. Apsaugo vaisius ir daržoves nuo spalvos pakeitimo. Kartu su soda gali būti naudojamas kaip kildinimo medžiaga.
Sudedamosios dalys: kalio tartratas: E336.
Rekomenduojama dozė: max 30 mg / 1 kg kūno masės.
Šis produktas yra sertifikuotas „Halal“.
Grynasis kiekis: 80 g
Laikymo sąlygos: Laikyti vėsioje, sausoje vietoje (12-22°C).
Gamintojas: FunCakes (Nyderlandų Karalystė)
Kilmės šalis: ES